Clubul Borussia Dortmund a anunţat, marţi, transferul atacantului Karim Adeyemi de la RB Salzburg, jucător german de 20 de ani cu mamă română şi tată nigerian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotbalistul a semnat un contract valabil cinci sezoane cu vicecampioana Germaniei.

Karim Adeyemi este al treilea jucător transferat de Dortmund în vederea sezonului 2022/2023, după Niklas Sule (Bayern) şi Nico Schlotterbeck (Freiburg).

"Karim Adeyemi este un tânăr internaţional german foarte talentat, a cărui forţă în atacul nostru va arăta la fel de bine ca viteza sa ridicată. În plus, Adeyemi are o mare dragoste pentru BVB, deoarece inima lui bătea deja pentru galben-negru încă din tinereţe şi a decis să respingă multe oferte din principalele ligi europene pentru a juca la Borussia Dortmund", a declarat Michael Zorc, directorul sportiv al lui Dortmund.

Adeyemi şi-a exprimat dorinţa de a câştiga trofee cu Dortmund, o echipă pe care o urmăreşte încă de când era copil.

"Când eram copil, eram fascinat de fotbalul rapid al lui Dortmund. De aceea, mi-a devenit clar că aş vrea să semnez pentru BVB când am auzit despre interesul lui Dortmund. Am semnat în mod deliberat un contract pe termen lung deoarece sunt convins că vom fi o echipă interesantă care, cu sprijinul fanilor fantastici din Dortmund, va putea juca şi câştiga trofee pe termen mediu", a declarat tânărul fotbalist.

Format la Bayern Munchen şi Unterhaching, Adeyemi era la RB Salzburg din 2018, echipă pentru care a jucat 92 de meciuri, a marcat 33 de goluri şi a oferit 23 de pase decisive, în toate competiţiile. El are deja trei selecţii şi un gol marcat în naţionala Germaniei.

Tot marţi, Manchester City a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund, pentru transferul atacantului norvegian Erling Haaland.

Adeyemi are acum dificila misiune de a suplini plecarea vedetei norvegiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.