Juventus (JUVE.MI) a anunţat vineri că intenţionează să ceară acţionarilor o nouă majorare de capital de până la 200 de milioane de euro, în condiţiile în care clubul italian de fotbal a înregistrat o nouă pierdere în actualul an fiscal, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clubul din Serie A, controlat de familia Agnelli, a precizat că firma-mamă Exor (EXOR.AS) va sprijini această majorare de capital.

Înainte de operaţiunea anunţată vineri, Juventus a strâns deja aproximativ 700 de milioane de euro de la acţionarii săi în ultimii patru ani, în două majorări de capital diferite.

Aproximativ două treimi din cererile de numerar au fost acoperite de Exor, divizia de investiţii a familiei Agnelli.

Clubul din Torino a anunţat că a înregistrat o pierdere netă de 124 de milioane de euro în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2023. Aceasta se compară cu un deficit record de aproximativ 240 de milioane de euro în anul fiscal precedent.

Acest lucru duce pierderile cumulate ale Juventus la peste 700 de milioane de euro în şase ani, după ce ultima dată a înregistrat un profit net în 2016-2017. Cel mai de succes club din Italia a fost în ultimele luni în frământări.

Lovită de un scandal contabil legat de tranzacţiile cu jucători şi de plata salariilor, a suferit o deducere de 10 puncte în ultimul sezon din Serie A, a primit o amendă de 718.000 de euro şi a fost exclusă din competiţiile europene din acest sezon.

Clubul a negat orice abatere şi a declarat că actele sale contabile sunt în conformitate cu standardele industriei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.