Justiţia italiană a reexaminat vineri cazul lui Juventus Torino, iar procurorul a cerut o penalizare de 9 puncte pentru gruparea piemonteză, susţine AFP, citând surse federale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri s-a judecat în apel cazul clubului Juventus Torino, pentru presupuse fraude contabile care vizează mai multe transferuri. Oficialii torinezi sunt acuzaţi că au supraevaluat preţurile de vânzare ale anumitor jucători şi, astfel, au înregistrat profituri nejustificate în conturile lor.

Procurorul federal, Giuseppe Chinè, a fost cel care sesizase Curtea de Apel a Federaţiei Italiene pentru a-i cere să redeschidă procedura după ce au fost descoperite noi elemente. Vinerei, el a cerut o penalizare de nouă puncte împotriva grupării piemonteze, a aflat AFP de la o sursă federală, confirmând informaţii din presa italiană.

Giuseppe Chiné a mai solicitat suspendări împotriva foştilor manageri ai clubului bianconero, inclusiv douăzeci de luni şi zece zile împotriva fostului director sportiv Fabio Paratici, în prezent în funcţie la Tottenham, şi şaisprezece luni pentru fostul preşedinte Andrea Agnelli, care a părăsit oficial mandatul, la începutul săptămânii.

Misiunea Curţii de Apel este de a decide dacă este de acord cu redeschiderea acestui dosar. Dacă va accesa dreptul de recurs, s-ar putea pronunţa atunci sancţiuni care vor fi conforme sau nu cu recomandările procurorului. În cadrul şedinţei, Juventus a contestat cererea de redeschidere a procedurii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.