Justiţia rusă a respins marţi apelul făcut de baschetbalista americană Brittney Griner, care a cerut reducerea pedepsei ”traumatizante” de nouă ani de închisoare pentru trafic cu canabis, scriu Le Figaro şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul a decis să lase neschimbat verdictul iniţial, pronunţat în luna august a acestui an, a declarat judecătoarea Elena Vorontsova, care a precizat că justiţia va ţine cont de lunile petrecute deja în închisoare de Griner, care a fost încarcerată în luna martie, iar fiecare dintre aceste zile va conta ca o zi şi jumătate de detenţie.

Ea şi-a cerut scuze pentru „greşeala sa sinceră” în audierea de apel prin link video, spunând că a fost „foarte, foarte stresată”.

Griner, 32 de ani, a fost condamnată în august pentru contrabandă şi deţinere de ulei de canabis.

Avocatul sportivei, Alexander Boykov, a declarat instanţei: „Niciun judecător, cu mâna pe inimă, nu va spune sincer că pedeapsa de nouă ani a lui Griner este în conformitate cu legea penală rusă”.

Un diplomat american de top, care a participat la audiere, a calificat sentinţa „excesivă şi disproporţionată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.