Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a declarat, joi, la Digi Sport, că nu este normal ca fotbaliştii să fie discriminaţi şi să rămână în cantonament în contextul în care alte categorii socioprofesionale nu au parte de astfel de măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ştefan a precizat că în alte ţări europene fotbalul a fost lăsat în mare măsură să-şi reglementeze activitatea şi a subliniat că este vorba de o activitate de business şi că organizatorii îşi asumă responsabilitatea. De asemenea, oficialul LPF a precizat că meciurile ar trebui assimilate spectacolelor şi să aibă cei până la 500 de spectatori. Ştefan săa plâns şi de faptul că s-a spus că meciuri amicale se pot disputa doar după data de 7 iunie, deşi toţi jucătorii au fost deja testaţi de trei ori pentru coronavirus.

“În momentul de faţă jucătorii sunt în cantonament pentru că exista acea obligaţie de 14 zile în izolare cu trei testări. Toate cluburile au efectuat două testări şi aşteaptă rezultatele la a treia. Toţi cei testaţi sunt cu rezultat negativ. În momentul de faţă, nu poţi crea o situaţie discriminatorie în raport cu alte categorii socioprofesionale. Trebuie să ne gândim că jucătorii au anumite drepturi constituţionale şi la sănătatea psihică a lor. Nu cred că muncitorii de pe şantiere, lucrătorii comerciali, curierii sunt puşi să stea într-un cantonament şi în izolare. Protocolul respectiv trebuie să ne susţină să terminăm competiţia şi să nu ne îngreuneze activitatea. Am fost la întâlnirea de astăzi, am aşteptat să vedem o reacţie şi acum ieşim public şi ne apărăm interesul. Peste tot în lumea asta europeană fotbalul a fost lăsat în mare măsură să-şi reglementeze activitatea. Protocolul şi orice lege trebuie gândită pentru a susţine activitatea, nu pentru a o bloca. Manifestaţia sportivă este fix acelaşi lucru cu orice formă de spectacol”, a afirmat Justin Ştefan.

El a menţionat că autorităţilor li se va prezenta situaţia din alte ligi europene. “Noi mâine dimineaţă vom prezenta autorităţilor situaţia din celelalte ţări, cum se reglementează lucrurile acolo, în alte ligi. În Germania dacă un jucător a fost testat pozitiv sunt testaţi şi ceilalţi şi se continuă activitatea, nu se blochează activitatea. Ar fi în beneficiul psihicului jucătorilor, care sunt în izolare din martie. Nu se mai poate aşa ceva. Meciuri amicale doar cu celelalte echipe din Liga I după data de 7 iunie. Dacă eu am fost testat, mâine probabil va exista rezultatul la al treilea test. De ce trebuie să aşteptăm până pe 7-8 ca să putem juca meciuri amicale când putem juca de pe data de 1? Care-i diferenţa dacă joc pe 1 sau pe 8? Pe 1 iunie toţi jucătorii sunt testaţi”, a adăugat oficialul Ligii.

“Cred că lucrurile astea vor fi clarificate, povestea cu spectatorii. Nu se poate să fim tot timpul cu câteva ore înainte de schimbarea unui moment şi să nu ştim ce avem de făcut. Suntem organizatori de competiţii, să ne asumăm responsabilitatea. Activitatea fotbalistică din Liga I este o activitate de business, nu sprijinită de stat. Sunt convins că decizia finală va fi luată în favoarea fotbalului profesionist. Din câte ştiu dimnul Burleanu a fost astăzi la întâlnire şi a susţinut ideea echipelor din Liga I, aceea de a nu continua activitatea din cantonamente. Sănătatea psihologică este grav afectată, dreptul la muncă este grav afectat, alte state europene ajută din plin inclusiv sportul profesionist. Nu e vorba de sancţiuni, ei sunt oameni. Nu pot fi ţinuţi. Sunt convins că manifestările sportive trebuie assimilate spectacolelor. Este vorba de drepturi constituţionale şi de o activitate economică care trebuie susţinută”, a mai afirmat Justin Ştefan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.