Jucătorii au decis, joi, că vor continua sezonul NBA, ajungând la consens la o zi după ce trei meciuri au fost amânate pentru a protesta împotriva nedreptăţii rasiale, informează presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Jocurile de astăzi (n.r. - joi) din play-off-ul NBA nu vor avea loc conform programării. Sperăm să reluăm meciurile fie vineri, fie sâmbătă. Va fi o videoconferinţă programată mai târziu în această după-amiază, între un grup de jucători NBA şi reprezentanţi ai celor 13 echipe din Orlando, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Baschetbaliştilor, ai ligii şi cu preşedintele Comitetului pentru relaţii de muncă din NBA, Michael Jordan, pentru a discuta următorii paşi", a declarat vicepreşedintele executiv al NBA, Mike Bass.

Nici în WNBA, campionatul nord-american de baschet feminin, nu au avut loc meciuri joi.

Conform mai multor surse, jucătorii ar dori să reia partidele în acest week-end, poate chiar vineri, dar vor să găsească modalităţi noi şi îmbunătăţite de a lupta pentru dreptate socială.

Există posibilitatea să se joace, vineri, cele trei jocuri care au fost amânate miercuri şi cele trei partide de joi să fie programate sâmbătă.

Jucătorii echipei Milwaukee Bucks nu s-au prezentat la partida cu numărul 5 din disputa cu Orlando Magic, programată miercuri, după ce un poliţist alb l-a rănit grav prin împuşcare pe un tânăr afro-american, Jacob Blake, la Kenosha, Wisconsin.

Înaintea meciului care i-ar fi putut califica în semifinalele Conferinţei de Est, baschetbaliştii de la Milwaukee Bucks au rămas la vestiare, în timp ce jucătorii de la Orlando Magic erau pe teren, la încălzire. După un timp, şi aceştia din urmă au revenit la vestiare.

Boicotul jucătorilor de la Milwaukee Bucks urma să fie repetat şi de alte echipe, astfel că NBA a decis să amâne toate partidele de miercuri, Milwaukee - Orlando, Houston - Oklahoma City şi Los Angeles Lakers - Portland.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.