Sindicatul FIFPro a anunţat, pe site-ul oficial, că jucătoarele din naţionala afgană de fotbal au fost evacuate, marţi, din Afganistan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FIFPro a mulţumit guvernului Australiei şi comunităţii internaţionale după evacuare. “Mulţumim pentru evacuarea unui număr mare de jucătoare de fotbal şi sportive din Afganistan. Aceste tinere, atât ca sportive cât şi ca activiste, au fost în pericol şi în numele colegelor sale din întreaga lume mulţumim comunităţii internaţionale pentru că le-a ajutat”, se menţionează pe site-ul sindicatului. “Mai este mult de lucru pentru susţinerea acestor tinere şi îi cerem comunităţii internaţionale să se asigure că ele vor primi tot ajutorul de care au nevoie. În plus, mai sunt multe sportive în pericol în Afganistan şi ar trebui să se depună toate eforturile pentru a le susţine”, a adăugat FIFPro.

“Ultimele zile au fost extrem de stresante, dar acum am obţinut o victorie importantă. Fotbalistele au fost puternice şi curajoase în momente de criză şi sperăm că vor avea o viaţă mai bună în afara Afganistanului”, a declarat Khalida Popal, fost căpitan al naţionalei afgane.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Jucătoarele au fost evacuate marţi de la Kabul, cu un avion care a transportat peste 75 de persoane.

Săptămâna trecută, FIFA şi sindicatul FIFPro au trimis mesaje mai multor guverne, cerând ajutorul acestora pentru evacuarea jucătoarelor de fotbal din Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.