Legendă a rugby-ului mondial din anii '70, John Peter Rhys Williams, mai cunoscut sub numele de JPR Williams, a murit, luni, la vârsta de 74 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decesul său a fost anunţat de către Bridgend Ravens, care îl consideră pe fostul fundaş şi preşedinte al clubului drept "o icoană a rugby-ului mondial".

Aura şi viteza sa l-au făcut unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport. JPR Williams a jucat pentru Ţara Galilor în 55 de ocazii şi a câştigat de trei ori Turneul celor cinci naţiuni în 1971, 1976 şi 1978. .

"Lumea rugby-ului a pierdut unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, un om care a revoluţionat poziţia de fundaş în timpul unei cariere internaţionale de 12 ani, care a inclus 55 de selecţii pentru Ţara Galilor şi opt pentru Leii Britanici şi Irlandezi", a afirmat preşedintele Welsh Rugby, Terry Cobner, care a fost unul dintre coechipierii săi la Grand Slam-urile din 1976 şi 1978.

Introdus în Rugby Hall of Fame, Williams a fost, de asemenea, chirurg ortoped. El a fost căsătorit cu Scilla şi a avut patru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.