José Francisco Filho, unul dintre cei mai buni jucători din istoria voleiului, cunoscut şi ca „Pelé do Vôlei”, se află în România, la invitaţia Cristinei Pîrv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legenda voleiului brazilian va preda lecţii de volei la Academia de Volei Pîrv11. Copiii şi adolescenţii care se antrenează la Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii vor avea ocazia să înveţe de la „Pelé al voleiului”, multiplu campion, care a primit de 7 ori titlul de cel mai bun atacant al Braziliei.

„José Francisco este o mare personalitate a voleiului brazilian, un sportiv extraordinar. Este un privilegiu pentru noi că va fi prezent la Cluj, mai ales pentru că deţine cea mai mare academie de volei din Brazilia şi avem multe de învăţat de la el”, a transmis Cristina Pîrv.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

José Francisco Filho, supranumit „Pelé do Vôlei” datorită stilului său de joc, similar cu cel al marelui fotbalist, a jucat la cluburi naţionale şi internaţionale, pe post de atacant şi opus. Reprezentând echipa naţională a Braziliei, a câştigat de patru ori Campionatul Sud-American, a obţinut medalia de bronz la Jocurile Panamericane din 1987 de la Indianapolis, medalia de bronz la Cupa Mondială din Japonia din 1981 şi a fost semifinalist la Cupa Mondială din 1985. În competiţiile de club, a câştigat de două ori Campionatul Sud-American de club, în 1984 şi 1985 şi două medalii de argint în 1986 şi 1987. În perioada 1990-1992, a jucat la cluburi din Italia, apoi s-a întors în Brazilia, unde a început să lucreze ca antrenor, înfiinţând şcoli de volei, dedicate formării viitorilor campioni. Timp de 15 ani, a fost antrenor la Minas Tênis Clube, iar în prezent este Director tehnic al Şcolii de Volei Pelé şi Secretar de stat al Sportului pentru statul Minas Gerais din Brazilia.

Academia de Volei „Pîrv 11” a fost înfiinţată în 2019, din dorinţa Cristinei Pîrv, cea mai bună jucătoare de volei a României din toate timpurile. Obiectivul principal al academiei constă în promovarea voleiului şi educarea copiilor prin sport, pentru a deveni oameni şi cetăţeni mai buni, motto-ul acesteia fiind „Creştem generaţii de învingători”.

Antrenamentele cu José Francisco Filho vor avea loc la Cluj-Napoca, la Club Transilvania, în 11 ianuarie, între orele 19:00 - 21:00, respectiv în data de 13 ianuarie, între orele 18:00 - 21:00, precum şi la Câmpia Turzii, la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, miercuri, 11 ianuarie, între orele 16:00 -18:00 şi vineri, 13 ianuarie, între orele 15:00 - 17:00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.