Spaniolul Jorge Martin, 23 de ani, debutant în acest sezon al Campionatului Mondial de motociclism viteză MotoGP, a câştigat, duminică, prima lui cursă la clasa regină, Marele Premiu al Stiriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul de la Ducati Pramac Racing, plecat din pole-position, a fost urmat de compatriotul său, Juan Mir (Suzuki), şi de francezul Fabio Quartararo (Yamaha).

Jorge Martin s-a accidentat grav la MP al Portugaliei, din luna aprilie, când a suferit mai multe fracturi după un accident, şi a fost nevoit să nu mai concureze până în 6 iunie, la Marele Premiu al Cataloniei de la Barcelona.

El a reuşit primul său succes din carieră după numai şase etape disputate la MotoGP.

Cursa de pe circuitul Red Bull Ring a fost oprită în turul al treilea, cu steagul roşu, în urma unei coliziuni între Dani Perdosa (KTM) şi Lorenzo Savadori (Aprilia), în urma căruia cele două motociclete au luat foc.

În clasamentul general continuă să conducă Quartararo, cu 172 de puncte, urmat de un al francez, Johann Zarco (Ducati Pramac Racing), cu 132 de puncte, şi de italianul Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), cu 114 puncte.

La constructori, conduce Yamaha, cu 200 de puncte, urmată de Ducati (192) şi KTM (127).

Următoarea etapă, a XI-a, Marele Premiu al Austriei, va avea loc duminica viitoare, tot la Spielberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.