Jocurile Paralimpice au început, miercuri noapte, la Rio de Janeiro, la defilarea de pe Stadionul Maracana participând peste 4.000 de sportivi, între care şi cei 12 reprezentanţi ai României, ciclistul Eduard Novak fiind portdrapelul delegaţiei tricolore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acestea sunt Jocurile oamenilor şi vom petrece momente fabuloase aici", a afirmat Sir Philip Craven, preşedintele Comitetului Paralimpic, la ceremonia de deschidere.

În timpul ceremoniei, un membru al delegaşiei Belarusului a afişat un drapel al Rusiei, interzisă de la Jocurile Paralimpice, şi confiscat rapid de organizatori, conform BBC.

Între cele peste 160 de delegaţii s-a numărat şi cea a României, formată din 12 sportivi, cea mai numeroasă participare tricoloră din istoria sa.

Pentru ceremonia de deschidere s-au vândut, potrivit site-ului oficial al Jocurilor Paralimpice, peste 50.000 de bilete, iar spectacolul a fost asigurat de circa 500 de artişti, dansatori, coregrafi, plus 2.000 de voluntari. Tema ceremoniei a fost ”Every Body Has A Heart” – ”Fiecare trup are o inimă”, fiind centrată pe ”condiţia umană, sentimente, dificlutăţi, solidaritate şi dragoste”.

Competiţiile oficiale debutează joi, iar primii sportivi tricolori care vor intra în concurs sunt Dacian Makszin (tenis de masă), Naomi Ciorap (nataţie) şi Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători).

Delegaţia completă a României este formată din următorii sportivi: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

Tricolorii au ajuns la Rio în 3 septembrie, iar a doua zi au participat la ceremonia de primire în satul olimpic, alături de alte delegaţii.

Eduard Novak a fost portdrapelul României. El este cel mai medaliat sportiv paralimpic tricolor, cu trei medalii obţinute – argint la JO 2008, aur şi argint la JO 2012.

Obiectivul delegaţiei României la JP de la Rio este câştigarea a una-două medalii.

Jocurile Paralimpice din 2016 au loc în Brazilia, între 7şi 18 septembrie, fiind cea mai importantă competiţie pentru persoane cu dizabilităţi. La ediţia din acest an vor participa sportivi din 176 de ţări.

La ediţia din 2004 a Jocurilor, România a participat cu doar doi sportivi, în 2008 cu patru, iar la Londra 2012 cu cinci sportivi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.