Serviciile de urgenţă din spitale vor funcţiona normal pe durata Jocurilor Olimpice, a asigurat, duminică, ministrul francez al Sănătăţii, Frédéric Valletoux, informează Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemul de sănătate este pregătit pentru Jocurile Olimpice", a afirmat el, precizând că au fost luate în considerare "toate scenariile" de criză.

"Personalul sanitar este dispus să răspundă prezent în această perioadă, aşa cum o face întotdeauna", a declarat ministrul, în contextul în care spitalele şi clinicile private au anunţat "o grevă totală" începând cu 3 iunie. "La 24 aprilie, mă voi întâlni cu Amélie Oudéa-Castéra (ministrul Sportului) şi cu toţi cei implicaţi în aspectele sanitare ale organizării Jocurilor Olimpice şi Paralimpice pentru a face un bilanţ al situaţiei", a anunţat el. "Dar pot deja să constat că sistemul de sănătate este pregătit de JO".

Potrivit ministrului, va fi posibil să se menţină activitatea normală a serviciilor de urgenţă - la 100% - în această perioadă: "Toată lumea este pe poziţii", "organizaţiile sunt pregătite, programele au fost întocmite".

"O policlinică dedicată sportivilor este în curs de amenajare în Satul Olimpic, cu toate echipamentele şi personalul necesar", a explicat el. În cazul în care sunt necesare îngrijiri mai complexe, "au fost identificate trei unităţi: Georges-Pompidou (Paris XVe) pentru delegaţiile olimpice, Hôpital Avicenne (Bobigny) pentru jurnalişti şi Hôpital Bichat (Paris XVIIIe) pentru sportivi".

400 de medici de urgenţă voluntari

În plus, "400 de medici de urgenţă voluntari au fost recrutaţi" de către comitetul de organizare a Jocurilor.

Ministrul a menţionat că "toate scenariile sunt prevăzute": caniculă, toxiinfecţii alimentare, risc cibernetic, mari adunări, mişcări de mulţime, atac terorist...

"Toate riscurile infecţioase sunt luate în considerare", a adăugat el. "Reţeaua de spitale va putea face faţă oricărei epidemii. Chiar dacă riscul zero nu există".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.