Jocurile Olimpice vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie - 11 august, dar aproape 56% dintre francezi consideră că ţara nu este în prezent pregătită să găzduiască acest eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai sunt 195 de zile până la Jocurile Olimpice de la Paris. Timp de câteva săptămâni, Franţa poate deveni "centrul lumii" prin găzduirea celui mai mare eveniment sportiv din lume, însă francezii au îndoieli în ceea ce priveşte pregătirea ţării. Potrivit unui sondaj realizat de YouGov pentru HuffPost, 56% dintre cei intervievaţi consideră că ţara nu este pregătită în prezent să găzduiască Jocurile Olimpice. Doar 9% au răspuns "da, absolut" la întrebarea "Credeţi că Franţa este pregătită să găzduiască Jocurile Olimpice din 26 iulie până la 11 august 2024?", în timp ce 23% au răspuns "da, mai degrabă". În rândul pesimiştilor, 32% au răspuns "nu, chiar deloc" şi 23% "nu, deloc" la aceeaşi întrebare.

O serie de probleme care trebuie rezolvate

În timp ce Jocurile Olimpice vor fi, fără îndoială, evenimentul anului în Franţa, există încă o serie de puncte de impas, atât în ceea ce priveşte capacitatea de cazare, cât şi ceremonia de deschidere, de exemplu.

În timp ce Emmanuel Macron şi ministrul Sportului, Educaţiei, Tineretului şi Jocurilor Olimpice, Amélie Oudéa-Castéra, au ţinut să menţioneze existenţa unui "plan B" în cazul unei ameninţări în timpul ceremoniei de deschidere de pe Sena, Tony Estanguet, şeful organizaţiei, a respins din start această posibilitate.

Există, de asemenea, confuzie în ceea ce priveşte cazarea în regiunea Île-de-France. În timp ce toate locuinţele studenţeşti urmează să fie rechiziţionate în beneficiul personalului Jocurilor, asociaţia de consumatori UFC-Que-Choisir a denunţat costul exorbitant al cazării în timpul evenimentului.

Costul transportului, opoziţia oraşului Paris faţă de taxiurile aeriene şi construcţia unui turn pentru arbitrii probei de surfing în zona polineziană Teahupo'o sunt toţi factori care alimentează acum îndoielile francezilor. Şi toate acestea în contextul în care competiţia se apropie cu paşi repezi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.