Parisul este pe calea cea bună pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară în acest an, toate infrastructurile urmând să fie gata la timp pentru eveniment, în ciuda unor mici piedici, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Satul sportivilor va fi predat la 1 martie de către SOLIDEO, compania publică responsabilă de infrastructuri, a declarat miercuri preşedintele acesteia, Nicolas Ferrand, în faţa unui grup de senatori francezi.

"Aproximativ 500 de paturi care erau aşteptate pentru satul olimpic vor fi livrate abia în cursul lunii aprilie (cu două săptămâni întârziere)", a declarat Ferrand, subliniind "eforturile importante depuse" pentru a preda la timp Grand Palais pentru Paris 2024.

Probele de scrimă şi taekwondo vor avea loc la Grand Palais, la câţiva paşi de Champs Elysees.

"În total, sunt trei subiecte din 70 care au provocat probleme minore, fără a modifica programul general", a precizat Ferrand, adăugând că imobilul centrului acvatic unde vor avea loc competiţiile de scufundări şi înot sincron va fi livrat cu o lună mai devreme decât era prevăzut, în martie.

Ferrand a subliniat că lucrările au fost realizate aproape în limitele bugetului "în euro constanţi", pentru un preţ de 1,412 miliarde de euro - faţă de 1,378 miliarde de euro preconizate.

Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie şi 11 august, iar Jocurile Paralimpice se vor desfăşura între 28 august şi 8 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.