Manuscrisul original al manifestului scris în 1892 de Pierre de Coubertin, va fi vândut la licitaţie în decembrie, la New York, a anunţat casa Sotheby's, care a expus pentru prima dată în public documentul la Los Angeles, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În manifest, baronul de Coubertin îşi prezintă viziunea pentru renaşterea Jocurilor olimpice din antichitate sub forma unei competiţii sportive moderne şi internaţionale în spiritual excelenţei şi fair-play-ului.

Manuscrisul de 14 pagini este singurul exemplar cunoscut al manifestului şi a fost scris de Coubertin pentru un discurs ţinut în 1892, la a cincea aniversare a Asociaţiei franceze de atletism, la Paris.

La doi ani după discurs, Pierre de Coubertin a fondat Comitetul Internaţional Olimpic, iar în 1896 au avut loc la Atena primele Jocuri Olimpice moderne.

Manifestul are o valoare estimată de 700.000 până la un milion de dolari.

Licitaţia va avea loc în data de 18 decembrie, la New York.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.