Miniştii sporturilor din peste 30 de ţări, reuniţi vineri, s-au pronunţat în favoarea interzicerii prezenţei concurenţilor din Rusia şi Belarus, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea miniştrilor a avut loc prin videoconferinţă, sub egida Marii Britanii.

Nu se ia în calcul un boicot al Jocurilor Olimpice de la Paris în cazul participării sportivilor ruşi şi belaruşi, însă, potrivit unui participant, majoritatea s-a pronunţat în favoarea unei interdicţii pentru ruşi şi belaruşi.

“Direcţia pe care mergem este că nu va fi necesar un boicot, deoarece toate ţările au o părere unanimă”, a declarat Jurgita Siugzdiniene, ministrul lituanian al Sporturilor.

Potrivit guvernului britanic, care coordonează un comunicat comun ce îi va fi adresat zilele următoare Comitetului Olimpic Internaţional, la reuniune au participat miniştri sau înalţi reprezentanţi ai ţărilor europene, dar şi ei SUA şi Canadei.

La reuniunea de vineri a avut o intervenţie şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.