Jaqueline Cristian, locul 105 WTA, beneficiară a unui wildcard, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Transylvania Open, de la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a învins-o, în manşa I, cu scorul de 3-6, 7-6 (8), 7-6 (3), pe Kaja Juvan din Slovenia, locul 98 WTA, după un meci care a durat două ore şi 45 de minute.

Jucătoarea română a apărut pe terenul central de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca purtând o pelerină cu guler înalt, precum cea a Contelui Dracula din filmele care au avut ca sursă de inspiraţie celebra carte a lui Bram Stoker.

Ţinuta adversarei nu a speriat-o pe Juvan, care a deţinut mare parte din meci controlul jocului. Ea a câştigat primul set, 6-3, după un break obţinut la 4-3, şi după 34 de minute de joc.

Sportiva slovenă a început cu break setul al doilea şi şi-a păstrat avantajul până la 5-4, când a servit pentru meci. Evoluţia româncei a crescut din acel moment. Ea a reuşit primul ei break, înainte de a rata o primă minge de set, la 6-5. În cele din urmă setul a ajuns în tie-break, în care Juvan a avut 5-2, dar s-a văzut egalată la 5. Totuşi, tot slovena a obţinut prima minge de meci, 6-5, salvată de Cristian, care imediat a avut din nou minge de set, nefructificată. Juvan a mai fost o dată aproape de optimi, 8-7, dar jucătoarea română a câştigat următoarele trei puncte şi setul, 7-6 (8), care a durat 68 de minute. 

Cristian a început mai bine decisivul, a condus cu 2-0, după un break în primul ghem. Juvan a revenit imediat şi a egalat la 2, apoi cele două jucătoare şi-au fructificat fiecare serviciul. A urmat un nou tie-break. Epuizată, Juvan a greşit mult şi Cristian s-a impus cu 7-6 (3), după un alt set lung, de 63 de minute.

În optimi, Cristian va evolua cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 5.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 3.675 de dolari şi cu 30 de puncte WTA.

Jucătoarele care sunt eliminate în primul tur primesc fiecare un premiu de 2.675 de dolari şi un punct WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.