Tenismenul italian Jannik Sinner, locul 95 ATP, în vârstă de 18 ani, a câştigat, sâmbătă, NextGen ATP Finals de la Milano, turneu care reuneşte cei mai buni jucători din circuitul ATP (sub 21 de ani), după ce l-a învins în ultimul act pe australianul Alex De Minaur, locul 18 ATP şi cap de serie numărul 1, în vârstă de 20 de ani, cu scorul de 4-2, 4-1, 4-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta a fost a doua victorie reuşită de Sinner împotriva unui jucător din Top 20 ATP, după ce l-a întrecut pe francezul Gael Monfils, luna trecută, la Antwerp. El a câştigat în acest an turneele challenger de la Bergamo şi Lexington şi a jucat prima semifinală de turneu ATP la Antwerp, urcând în 2019 peste 450 de locuri în clasament.

Cel mai tânăr tenismen din Top 100 ATP a început anul pe locul 553 ATP.

Sinner, participant la Milano pe baza unui wild card, va primi un premiu de 372.000 de dolari, superior sumelor totale câştigate până acum de el din tenis, 274.470 de dolari. De Minaur încasează 295.000 de dolari pentru finala jucată. La acest turneu nu se acordă puncte ATP.

Dintre tinerii jucătorii care ar fi putut participa la acest turneu, s-au retras grecul Stefanos Tsitsipas, locul 6 ATP (va particia la Turneul Campionilor), şi canadienii Felix-Auger Aliassime, locul 21 ATP, şi Denis Shapovalov, locul 15 ATP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.