Suporterii echipei de fotbal U. Craiova au atacat jandarmii din judeţul Mehedinţi, cu petarde şi fumigene, la finalul meciului de fotbal dintre dintre echipele U.Craiova 1948 S.A.-F.C.Rapid Bucureşti. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentelor, însă jandarmii au aplicat 10 sancţiuni, urmând să identifice şi alte persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Jandarmeriei Mehedinţi, din cauza pandemiei de COVID 19 la nivel naţionalmeciul de fotbal dintre echipele U.Craiova  1948 S.A.-F.C.Rapid Bucuresti s-a disputat fără spectatori în tribune. Cu toate acestea, la fiecare partidă de fotbal, jandarmii sunt prezenţi  în zona imediată şi apropiată arenei sportive pentru a preveni orice incident care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de siguranţă, a meciului.

Sâmbătă seara, aproximativ 150 de suporteri ai galeriei Peluza Sud 97 U. Craiova s-au deplasat în mod individual cu autoturisme personale  la  Stadionul din Drobeta Turnu Severin, pentru susţinerea echipei U Craiova din afara arenei sportive. 

”După începerea meciului,  o parte dintre aceştia, în mod spontan, au aruncat în arena sportivă şi asupra forţelor de ordine cu mijloace pirotehnice(fumigene şi petarde). În acest context,  forţele de ordine  au somat suporterii să înceteze acţiunea ilegală şi să părăsească zona, aceştia nerespectând indicaţiile forţelor de ordine, ceea ce a impus intervenţia acestora pentru dispersarea lor şi  îndepărtarea din zona stadionului”, se arată în comunicat.

În urma intervenţiei jandarmilor, s-a reuşit identificarea a 10 persoane care au fost sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive,  precum şi pentru  nerespectarea regulilor de protecţie sanitară. De asemenea, unei persoane i s-a aplicat sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de 6 luni.


       
În continuare, urmează identificarea  altor persoane care au încălcat legea în vederea aplicării măsurilor legale.

”Precizăm că în urma intervenţiei forţelor de ordine,  nu a fost nevoie de acordarea de îngrijiri medicale, nici personalului forţelor de ordine, nici suporterilor. Cu această ocazie,  precizăm că structurile M.A.I. manifestă toleranţă zero în orice situaţie în care se constată încălcarea legii, tulburarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi orice manifestaţie publică ce poate pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi  care nu au  legătură cu spiritul de fair-play  în care trebuie să se desfăşoare competiţiile sportive”, se mai arată în comunicat.

Formaţia U Craiova 1948 a învins, sâmbătă seară, cu scorul de 5-0, echipa FC Rapid, într-un meci din etapa a şaptea a Ligii a 2-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.