Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a anunţat că sportivii din Rusia şi Belarus vor putea reveni în competiţii, însă sub statut neutru, ei neputând să îşi reprezinte ţările, în contextul războiului din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ITTF dă curs astfel recomandărilor Comitetului Olimpic Internaţional cu privire la reintegrarea concurenţilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale.

Dacă toate condiţiile vor fi întrunite, sportivii din Rusia şi Belarus vor putea particip la o competiţie internaţională cel mai devreme în luna mai. Ei nu vor putea concura la  ITTF World Table Tennis Championships Finals Durban 2023, deoarece calificările au avut deja loc.

Sportivii vor putea participa cu condiţia strictă a neutralităţii, însă sancţiunile care vizează guvernele rus şi belarus, decise în martie 2022, se menţin: la evenimentele ITTF nu va fi permisă prezenţa oficialilor guvernamentali din Rusia sau Belarus şi la evenimentele sportive nu se vor afişa simbolurile naţionale ale celor două ţări, culorile şi drapelul şi nu se vor intona imnul naţional al Rusiei şi imnul naţional al Belarusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.