Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a decis, luni, excluderea Rusiei din cele două mari competiţii pe echipe pe care le organizează, Cupa Davis şi Billie Jean King Cup, fostă FedCup, dar jucătorii şi jucătoarele vor putea continua să facă performanţă individuală în circuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia este campioana en titre la ambele competiţii.

"Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia şi facilitarea acesteia de către Belarus. Pe lângă anularea tuturor evenimentelor ITF din aceste ţări, Consiliul ITF anunţă astăzi suspendarea imediată a Federaţiei Ruse de Tenis (RTF) şi a Federaţiei de Tenis din Belarus (BTF) din calitatea de membru ITF şi de la participarea în competiţiile internaţionale pe echipe ITF până la noi ordine. ITF rămâne în contact strâns cu Federaţia Ucraineană de Tenis şi este solidară cu poporul Ucrainei", a precizat ITF.

Această măsură îi afectează direct pe jucătorii ruşi, în special pe noul număr 1 mondial Daniil Medvedev, precum şi pe colegul său Andrei Rublev, lcoul 6 ATP. Pe de altă parte, cei doi vor putea continua să concureze pe circuitul ATP, la fel ca şi fetele în circuitul WTA, după cum au confirmat ITF şi cele două organizaţii.

"Deocamdată, jucătorii din Rusia şi Belarus vor putea continua să evolueze în turnee şi la turneele de Grand Slam. Cu toate acestea, nu vor mai evolua sub steagul sau numele ţării lor", au precizat ATP şi WTA, care au adăugat că nu vor mai avea loc turnee în Rusia.

Majoritatea federaţiilor internaţionale a dat curs recomandării Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), de interzicere a părticipării sportivilor ruşi şi belaruşi la competiţii, după invadarea Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.