Italianul Enea Bastianini (Gresini Ducati) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Qatarului, prima etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, desfăşurată pe circuitul Lusail. Acesta este primul succes în MotoGP pentru Bastianini, în vârstă de 24 de ani. Anterior, el reuşise două clasări pe podium în 18 starturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul spaniol Pol Espargaro (Repsol Honda), plecat de pe poziţia a şasea a grilei, a avut un start excelent, urcând repede pe locul 2, după compatriotul şi colegul său Marc Marquez (Honda), al treilea la start şi devenit lider pentru câteva viraje.

Espargaro l-a depăşit şi pe Marquez şi s-a instalat pe primul loc al cursei, pe care a condus-o până cu patru etape înainte de final, când a fost întrecut de Bastianini (locul 2 la start).

După ce a fost lider 18 tururi, Pol Espargaro a trecut linia de sosire al treilea, fiind depăşit şi de sud-africanului Brad Binder (KTM). 

Al patrulea a fost spaniolului Aleix Espargaro (Aprilia), iar Marc Marquez s-a clasat al cincilea.

Spaniolul Jorge Martin (Pramac Ducati), plecat din pole-position, şi italianul Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) au abandont, după un acroşaj în timp ce luptau pentru locul 7.

Campionul mondial en titre, francezul Fabio Quartararo (Yamaha), s-a clast pe locul 9.

A doua etapă a sezonului va avea loc la 20 martie, în Indonezia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.