Italia, cvadruplă campioană, şi-a asigurat un loc în semifinalele finalei Cupei Billie Jean King, graţie celor două victorii obţinute joi de Martina Trevisan şi Jasmine Paolini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În meciul dintre italience şi dubla campioană Germania, Trevisan, nr. 43 mondial, a învins-o pe Eva Lys cu 7-6 (6), 6-1, iar Paolini, nr. 30 mondial, a dispus de Anna-Lena Friedsam cu 6-3, 6-2. Victoriile la simplu au oferit Italiei un avantaj insurmontabil de 2-0.

Italia a terminat grupa cu două victorii. Miercuri, Italia obţinuse o victorie cu 2-1 în faţa triplei campioane Franţa.

Italia avansează în sferturile de finală ale turneului final al Billie Jean King Cup pentru prima dată după 2014. Cel mai recent trofeu al Italiei a venit în urmă cu un deceniu, în 2013, informează wtatennis.com.

Canada din nou în semifinale

Canada s-a alăturat Italiei în semifinale după ce a învins Polonia şi a câştigat joi Grupa C. Este a doua calificare a Canadei în semifinalele Billie Jean King Cup Finals, după ce a mai ajuns până acolo în 1988.

Meciul de joi a început cu o continuare a săptămânii remarcabile a jucătoarei în vârstă de 18 ani Marina Stakusic. Sportiva canadiană, clasată pe locul 258, cel mai bun din carieră, a obţinut a doua sa victorie împotriva unei sportive din Top 100, trecând de Magdalena Frech, locul 63, cu 4-6, 7-5, 6-3.

Leylah Fernandez, finalista de la US Open 2021, a urmat şi a obţinut calificarea, trecând fără probleme de Magda Linette, semifinalista de la Australian Open din acest an, cu 6-2, 6-3.

La dublu s-au impus tot sportivele din Canada.

Americancele supravieţuiesc elveţiencelor

Joi, echipa SUA, de 18 ori campioană, a obţinut două victorii la simplu şi a eliminat campioana en-titre, Elveţia, în Grupa A.

În primul meci al săptămânii, americancele au început cu victorie, când Danielle Collins a învins-o pe Celine Naef, în vârstă de 18 ani, cu 7-6(4), 6-1.

A doua victorie a zilei a Statelor Unite a fost un thriller dramatic, în care Sofia Kenin s-a impus în cele din urmă în faţa Viktorijei Golubic cu 6-3, 6-7(1), 7-5 în 2 ore şi 54 de minute.

La dublu câştigătoare au fost tot americancele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.