Oficialii de la aeroportul din Reykjavik au răspuns responsabililor turci care au denunţat un "tratament lipsit de respect" rezervat, duminică seară, la sosirea naţionalei Turciei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma care se ocupă de aeroport, Isavia, a justificat durata mare a controlului la care au fost supuşi jucătorii turci după aterizare. "Isavia trebuie să procedeze la percheziţii în cazul tuturor pasagerilor care vin aici. Verificările de securitate sunt în general rapide, dar au fost mai lungi duminică seară din cauza faptului că în bagajele pasagerilor se aflau numeroase aparate electronice şi lichide, care nu au fost scoase înainte de control", au explicat oficialii de la Isavia.

La rândul lor, responsabilii de securitate ai federaţiei islandeze au reamintit că jucătorii din echipa Islandei au fost supuşi la controale la fel de lungi şi la revenirea lor din Turcia, în urmă cu doi ani.

Oficiali turci au denunţat ceea ce presa a scris că a fost un "tratament lipsit de respect" la care au fost supuşi jucătorii naţionalei Turciei, după un zbor de peste şase ore, la sosirea pe aeroportul din Reykjavik, pentru meciul cu Islanda, din preliminariile Campionatului European din 2020.

Potrivit presei, care îi citeză pe jucători, membrii delegaţiei turce au aşteptat, duminică seară, ore în şir la ghişeele pentru controlul paşapoartelor, iar unii dintre aceştia au fost controlaţi de mai multe ori. De asemenea, bagajele fiecărei persoane din delegaţia turcă au fost controlate amănunţit.

Meciul Islanda - Turcia va avea loc marţi, de la ora 21.45.

Turcia conduce grupa preliminară H, după ce a câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, meciul cu campioana mondială Franţa, scor 2-0.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.