Isabelle Gullden, care a câştigat titlul de golgheteră a Ligii Campionilor, cu 108 goluri,după ce echipa sa, CSM Bucureşti a învins Gyor ETO, scor 29-26, a fost extrem de fericită pentru acest succes, subliniind că este un vis devenit realitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu mi-a venit să cred. Sunt foarte fericită. Este o muncă de echipă. De când m-am apucat de handbal visez la asta", a declarat Gulden la DigiSport.

Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a cucerit, duminică, la Budapesta, Liga Campionilor, după ce a învins în finala Turneului Final Four formaţia ungară Gyor ETO, în prelungiri şi aruncări de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), iar echipa din Capitală readuce trofeul în România după 52 de ani.

La finalul timpului regulamentar, tabela arăta scor egal, 22-22, iar după prima repriză de prelungiri, Gyor conducea de 24-22. A doua repriză de prelungiri s-a încheiat, de asemenea, cu egalitate, 25-25, şi au urmat câte cinci aruncări de la 7 metri, dar Gyor a ratat două, iar CSM a marcat de fiecare dată, astfel încât nu s-au mai aruncat toate, scorul final fiind de 29-26.

Marcatoarele partidei au fost Gullden 15 goluri, Martin 4, Torstensson 3, Manea 3, Rodrigues 2, Vărzaru 1, Brădeanu 1, pentru CSM Bucureşti, respectiv Loke 8 goluri, Amorim 5, Groot 4, Kovacics 3, Sulland 3, Knedlikova 1, Gorbicz 1, Broch 1 gol, pentru Gyor, în faţa a peste 12.000 de spectatori, între care s-au aflat şi aproape o mie de fani tricolori.

În finala mică, tot duminică, Buducnost Podgorica, cu Cristina Neagu în componenţă, a fost învinsă de formaţia HC Vardar, cu scorul de 30-28 (14-16). Neagu a marcat 8 goluri pentru învingătoarea din Muntenegru, care cucerea trofeul în 2015.

La Turneul Final Four de la Budapesta, în semifinalele de sâmbătă, Gyor ETO a trecut de Buducnost, cu scorul de 21-20 (11-8), iar CSM Bucureşti a învins HC Vardar, cu 27-21 (14-9).

La rândul său, CSM Bucureşti a jucat prima finală din istoria sa, fiind la prima participare în competiţie. Liga Campionilor a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni, Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964. Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi ultima Oltchim Râmnicu Vâlcea, în 2010.

În urmă cu şase ani, la Viborg HK, echipa care a învins Oltchim în finală, evolua şi extrema dreapta Cristina Vărzaru, care se află acum în lotul CSM Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.