Irina Begu va urca de pe locul 82 pe locul 70 în clasamentul WTA, după semifinala jucată, sâmbătă, la turneul de la Praga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Begu va fi a doua jucătoare română în ierarahia WTA, după Simona Halep, locul 2 WTA.

O altă sportivă română cu un salt important în clasament este Ana Bogdan, care va urca de pe locul 92 pe locul 87, după ce a evoluat în optimi, în capitala Cehiei.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, sâmbătă, în semifinale, pe Irina Begu, locul 82 WTA, cu scorul de 7-6 (2), 6-3. 

În ultimul act, Simona Halep va evolua cu Elise Mertens din Belgia, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3, care a trecut, tot sâmbătă, în semifinale, cu 7-5, 7-6 (4), de sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 69 WTA.

Pentru Halep nu sunt şanse de promovare în ierarhie, ţinând cont că între ea şi liderul Ashleigh Barty sunt peste 2.000 de puncte diferenţă, iar trofeul de la Praga "valorează" numai 280 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.