Irina-Camelia Begu, locul 35 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 7-6 (3), pe japoneza Misaki Doi, locul 45 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma, fază în care poate evolua în premieră cu liderul WTA, Serena Williams.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Begu şi-a trecut în palmares cea mai bună performanţă la un turneu de asemena categorie, una dintre cele mai bune din carieră.

Irina Begu a etalat un joc solid, convingător, punctând cu lovitura de dreapta. Ea a gestionat bine situaţiile de criză şi nu s-a pierdut cu firea când Doi a avut momentele ei mai bune. Japoneza nu a cedat nicio clipă, nu a abandonat lupta, s-a agăţat de fiecare minge, însă a greşit destul de mult şi a trebuit să se recunoască învinsă în cele din urmă.

Românca a început meciul cu un break, l-a repetat în ghemul al cincilea şi s-a desprins la 4-1. Doi a făcut rebreak, dar nu a mai câştigat nimic până la finalul setului, care s-a încheiat cu 6-2 pentru Begu, după 41 de minute de joc.

Setul al doilea a fost mult mai echiilibrat. Doi a făcut break în ghemul al patrulea, dar imediat sportiva română de 25 de ani a egalat la 3. Cele două jucătoare şi-au fructificat apoi serviciul până în tie-break. Begu a fost mai calmă şi loviturile ei mai precise, astfel că a câştigat cu 7-3 şi a pus capăt meciului după o oră şi 47 de minute.

Begu va evolua în faza următoare cu învingătoarea din partida Serena Williams (SUA), locul 1 WTA - Svetlana Kuzneţova (Rusia), locul 19 WTA, meci care va avea loc tot vineri.

Calificarea în semifinale la Roma este recompensată cu un premiu de 107.860 de euro şi cu 350 de puncte WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.