Irina Camelia Begu a declarat că se bucură de faptul că va intra prima pe teren la întâlnirea România - Germania din Fed Cup, precizând că presiunea este pe adversara ei de sâmbătă, Angelique Kerber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că e bine că joc prima, chiar dacă nu are mare importanţă cine deschide pentru România. Sunt pregătită să-mi fac treaba şi sper să se termine cu bine primul meci. Ştiu cum să-l abordez tactic, pentru că am mai jucat cu Kerber şi cred că presiuna va fi pe ea. Pe noi ne ajută mult că jucăm acasă", a spus Begu, vineri, după tragerea la sorţi.

Numărul 1 român, Simona Halep, a afirmat că şi ei îi place să joace în primul meci, dar crede că de această dată este mai bine pentu ea că nu deschide întâlnirea.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Nu prea are importanţă ordinea meciurilor din prima zi, chiar dacă mie îmi place să joc prima. Dar acum chiar m-am gândit că poate ar fi mai bine să joc a doua ca să mă obişnuiesc şi chiar aşa a ieşti. Îmi place terenul, e foarte bun şi cred că ne avantajează", a declarat Halep.

Monica Niculescu va evolua la dublu şi spune că este nerăbdătoare să se reîntâlnească în Sala Polivalentă cu publicul din Cluj-Napoca: "Abia aştept să intru înteren şi să joc cel mai bun tenis ala meu, dar şi să-mi amintesc de publicul minuntat de la Cluj, din februarie."

Alexandra Dulgheru a declarat că este pregătită să joace atât la simplu, cât şi la dublu dacă va fi nevoie. "Toate sunte pregătite în echipă să ne adaptăm la orice schimbare se va ivi, indiferent că e vorba de meciurile de simplu sau de dublu", a precizat ea.

Irina Camelia Begu, locul 35 WTA, o va înfrunta, sâmbătă, de la ora 13.00, pe Angelique Kerber, locul 3 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre România şi Germania, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de la Cluj-Napoca.

Simona Halep, locul 6 WTA, şi Andrea Petkovic, locul 30 WTA, vor juca în cea de-a doua partidă a zilei de sâmbătă.

Duminică, de la ora 13.00, vor avea loc meciurile Simona Halep - Angelique Kerber şi Irina Camelia Begu - Andrea Petkovic. În caz de egalitate, învingătoarea va fi stabilită la dublu, după partida dintre Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Annika Beck/Julia Goerges.

Partidele întâlnirii România-Germania vor avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, fiind transmise în direct de Dolce Sport. Învingătoarele vor evolua în 2017 în Grupa Mondială I, iar învinsele în Grupa Mondială II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.