Jucătoarea Irina Camelia Begu, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 13, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 6-3, de germana Angelique Kerber, locul 2 WTA şi cap de serie număru 1, în sferturile de finală ale turneului Premier de la Charleston.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Begu a jucat curajos în unele momente, agresiv, cu serviciu destul de bun şi cu o bine calibrată lovitură de rever. Însă ea a alternat momentele sclipitoare cu atacuri nejustificate şi cu multe greşeli pe lovitura de dreapta. Stângacea Kerber a răspuns cu o defensivă şi o mobilitate exemplare, penalizând de multe ori avântul insuficient pregătit al adversarei. Mai exactă la mingile importante  ale ghemurilor, fără greşeli din poziţii favorabile, germana a câştigat primul set după ce a reuşit două break-uri la 1-1 şi la 4-2, impunându-se cu 6-2, în 35 de minute.

Setul al doilea a fost echilibrat până la 2-2, moment în care românca a greşit unele mingi uşoare, iar Kerber a făcut break. Câştigătoarea de la Australian Open şi deţinătoarea trofeului la Charleston a mai câştigat o dată pe serviciul adversarei şi a pus capăt setului secund, cu 6-3, după o oră şi 13 minute de la startul partidei.

Prezenţa în sferturi este recompensată la Charleston cu 17.280 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

După acest turneu, Begu şi Kerber se vor alătura echipelor de Fed Cup ale României, respectiv Germaniei pentru întâlnirea de la Cluj-Napoca, programată, la 16 şi 17 aprilie, în barajul pentru Grupa Mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.