Sportiva Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, a declarat, duminică, după ce a adus victoria României în meciul cu Canada, scor 3-0, în FedCup, că îi ţine pumnii lui Marius Copil şi speră ca acesta să reuşească să obţină primul titlu ATP din carieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Îi ţin pumnii, îi doresc să câştige primul titlu ATP şi multă baftă", a spus Begu, după meciul cu Katherine Sebov, scor 6-2, 6-4, care a dus la victoria României cu Canada.

Marius Copil, în vârstă de 27 de ani, locul 93 mondial, va evolua pentru prima dată în carieră într-o finală a unui turneu ATP, duminică, la Sofia, contra bosniacului Mirza Basic, locul 129 mondial, venit din calificări.

Copil este primul român în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani. La 21 mai 2011, Victor Hănescu pierdea la Nicolas Almagro (Spania), scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, în finala de la Nisa. Dacă Marius Copil va câştiga turneul de la Sofia, România va avea primul campion al unei competiţii ATP după aproape zece ani. La 13 iulie 2008, tot Victor Hănescu îl învingea pe rusul Igor Andreev, cu scorul de 6-3, 6-4, în finala turneului de la Gstaad (Elveţia).

Finala de la Sofia începe la ora 17.00 şi va fi transmisă de Digisport 2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.