Jucătoarea Irina-Camelia Begu, locul 35 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva Victoria Azarenka din Belarus, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Begu a jucat foarte bine în partida cu fosta numărul 1 mondial, care a evoluat apatic şi imprecis. Românca a pierdut pe propriul serviciu primul ghem, apoi s-a distanţat la 4-1, cu două break-uri. Begu a gestionat avantajul şi a obţinut setul cu 6-3, după 36 de minute.

În setul al doilea, doar ghemul de 3-1 pentru Begu a fost unul echilibrat. Ea s-a impus şi în acest set cu 6-2, după 65 de minute de joc în total.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceasta este primul succes în faţa jucătoarei din Belarus din şase întâlniri şi a doua victorie obţinută de Irina Begu în faţa unei sportive din Top 10 WTA, după ce săptămâna trecută ea a depăşit-o şi pe Garbine Muguruza, locul 4 WTA, în manşa a doua a Madrid Open.

În faza următoare, Begu o va întâlni pe rusoiaca Daria Kasatkina, locul 33 WTA. 

Calificarea în optimi este recompensată cu 49.680 de euro şi cu 190 de puncte WTA.

Tot miercuri şi tot în turul al doilea va evolua şi Simona Halep, cu Daria Gavrilova. Begu şi Halep se pot întâlni în semifinale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.