Fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac, a declarat, sâmbătă, că jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează dolce-sport.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Simona Halep nu participă. Pentru raţiunile ei. Asta trebuie să o întrebaţi pe ea de ce nu participă. Pe departe, dar pe departe, Simona Halep este sportiva cea mai mediatizată în momentul ăsta. Nu numai în România, în lume, din punct de vedere al tenisului. Cu tot respectul, Simona Halep este pe ecranul de televiziune cam de câteva sute de ori mai mult decât orice alt sportiv român. Acuma merita numai pentru treaba asta să ducă drapelul ca lumea să spună «Uite, românca duce şi drapelul, românca sau altcineva»", a spus Ţiriac.

Simona Halep a afirmat, miercuri, la revenirea în ţară după ce a jucat la Wimbledon, că nu s-a hotărât încă dacă va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ion Ţiriac consideră corectă alegerea Cătălinei Ponor pentru a fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice: "Eu am înţeles că drapelul îl duce Ponor. Care eu ştiam că Ponor nu mai participă, dar de unde să ştiu eu, că eu citesc de undeva că trebuia cealaltă gimnastă să se ducă. Iar s-a accidentat. Eu îmi doresc ca Ponor să ducă, o mare sportivă, senzaţională, cine o fi hotărât să-i dea drapelul a făcut corect".

Ion Ţiriac consideră că şi handbalista Cristina Neagu merita să fie portdrapel: "Pe de altă parte înteleg că Neagu ar fi trebuit să-l ducă, care este cea mai mare sportivă din acest moment. În momentul ăsta înţeleg că Neagu este cea mai mare sportivă a anului la sportul care există. Deci şi ea merita. Eu nu-mi dau cu părerea că nu sunt eu cel care a desemnat cine este. Ponor o merita. Merita şi Neagu, probabil ca şi Halep. Însă mă gândesc că ar trebui respectate părerilor diferiţilor oameni pentru diferite treburi. Şi nu să creăm din ele o furtună într-un pahar cu apă".

Gimnasta Cătălina Ponor a fost aleasă de Comitetul Executiv al COSR portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc între 5 şi 21 august. În vârstă de 28 de ani, Ponor este triplă campioană olimpică (echipe, bârnă, sol) la Atena, în 2004, şi medaliată cu argint (sol) şi cu bronz (echipa) la Londra, în 2012.

Cinci sportivi au fost nominalizaţi de către COSR pentru a fi portdrapel, iar între aceştia s-au numărat şi jucătoarea de tenis Simona Halep şi handbalista Cristina Neagu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.