Tehnicianul Ion Ion a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă în care a fost prezentat oficial, că este bucuros de faptul că a fost ales pentru funcţia de antrenor principal al echipei CSA Steaua, informează site-ul oficial al grupării steliste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o bucurie imensă pentru mine să fiu ales antrenor. Este un proiect extraordinar şi îmi pare bine că sunt aici de la începutul său. Sunt pregătit pentru munca aceasta, am mai antrenat la nivelul acesta şi ştiu ce mă aşteaptă. Sunt convins că vom reuşi, aşa cum îşi doreşte toată lumea. Steaua este un brand mare, atrage jucători chiar şi la nivelul acesta (n.r. - liga a patra), care îşi doresc să facă parte din acest proiect. Nu este un drum uşor, dar am oameni serioşi care şi-au arătat mereu deschiderea de a mã susţine", a spus Ion Ion.

Directorul tehnic al echipei CSA Steaua, Marius Lăcătuş a afirmat că a mai purtat discuţii şi cu alţi antrenori înainte de a-l propune pe Ion Ion. "Nu a fost deloc uşor, ţinând cont de responsabilitatea ce o impune brandul <Steaua>, să alegi un antrenor care să se implice sută la sută în acest proiect. La finalul discuţiilor purtate cu mai mulţi antrenori, am ajuns la concluzia că domnul Ion Ion este cel mai potrivit să preia această funcţie, ţinând cont şi de faptul că practic, el este în club de doi ani. Cred că este cea mai bună variantă pe care am propus-o clubului şi mă bucur că şi ei au agreat-o. Este o responsabilitate mare ţinând cont de numele echipei şi de tot ce reprezintă Steaua pe plan intern şi internaţional, responsabilitate pe care ne-o asumăm", a pecizat Lăcătuş.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Antrenorul principal, sprijinit de conducerea CSA Steaua, va avea libertatea de a-şi forma lotul de jucãtori, astfel încât să-şi atingă obiectivele. Pentru formarea lotului sunt vizaţi atât jucători tineri, sub 20 de ani, de perspectivă, dar şi mai experimentaţi, de 20–25 de ani, ce sunt monitorizaţi de colectivul tehnic al secţiei de fotbal a clubului.

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Cristian Petrea.

Fost component al echipei de fotbal a clubului militar în perioada 1971-1980, Ion Ion era considerat un jucãtor de mare talent ce impresiona prin tehnica sa. A cucerit 2 titluri de campion şi două Cupe al României în cele 9 sezoane petrecute la Steaua.

Ion Ion a purtat banderola de căpitan şi a fost coechipier cu fotbalişti legendari: Iordache, Haidu, Coman, Anghelini, Sameş, Florin Marin, Vigu, Iordănescu, Tudorel Stoica, Liţă Dumitru, Marcel Răducanu. În cariera sa de jucãtor, a mai evoluat pentru Metalul Bucureşti, Automatica Bucureşti şi Rapid.

Ca antrenor, Ion Ion a pregătit echipa de juniori a clubului Rapid în perioada 1986-1992, echipele de fotbal seniori Jiul Petroşani, Rova Roşiori şi FC Tunari.

Între 1996 şi 2013, a antrenat formaţii din Oman, Bahrain, Emiratele Arabe Unite si Qatar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.