Patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a anunţat că jucătorii şi-au primit drepturile financiare până în luna noiembrie şi în curând vor fi la zi cu salariile. El a promis transferul unul jucători valoroşi în această iarnă şi a precizat că Denis Alibec şi Constantin Budescu nu vor pleca de la Astra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astra trage trage să nu retrogradeze, dar vrem să luăm şi titlul dacă se poate. Eu zic că avem o echipă valoroasă şi jucători valoroşi. Poate dacă eram mai atenţi la Cluj şi nu luam bătaie, sigur iernam pe locul I. Mi-ar plăcea şi mai mult să terminăm pe primul loc (n.r. - la finalul campionatului). În fiecare săptămână, jucătorii au avut câte-o primă, inclusiv astăzi. Presa face întotdeauna scandal în jurul unei echipe care merge. Se spunea că Astra se va menţine cu mare dificultate pe locul 13 din 14. Ca să susţii asemena inepţii spuse vara trebuie să dai mai spre toamnă, iarnă nişte prostii. Astăzi le-am mai plătit câte un salariu, sunt plătiţi inclusiv noiembrie. Facţi un tur în prima divizie, vedeţi câte echipe sunt plătite cu banii la noiembrie! Stăm bine faţă de ceilalţi. Avem şi noi un grup mai mare, Interagro, care are alte priorităţi de plăţi, mă refer la oamenii care sunt direct productiv. Dar şi fotbaliştii, care au dovedit că îşi merită banii, îşi vor primi până la sfârşitul anului şi ultimul salariu. În ianuarie vor fi cu toţi banii plătiţi la zi. Astăzi au mai primit un salariu şi încă o primă. (n.r. - despre Budescu şi Alibec) Eu nu cred că va pleca niciunul până în vară, eu nu voi fi de acord şi am o relaţie mai mult decât prietenească nu numai cu principalii jucători, în mod deosebit cu Alibec, cu Budescu, cu Tamaş. Se vor face cel puţin două transferuri importante în iarnă, sperăm să întârim şi mai mult partea ofensivă, mai avem nevie de un jucător la mijloc, mă refer la (n.r. - postul lui) Crepulja şi poate un număr 8. Dacă vom găsi jucători la valoarea celorlalţi, eu zic că vom avea cuvânt de spus la campionat. Doi dintre ei îi ştim. Unul şi-a dat acceptul, dar trebuie să discutăm condiţiile financiare. Al doilea vrea să vină, dacă îl lasă clubul, iar pe al treilea nu îl ştim. Sunt români, unul singur s-ar putea să fie străin, dar nu străin de România. Cu paşaport în România (n.r. - posibil Junior Morais)", a declarat Niculae, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Astra Giurgiu a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), formaţia Academica Clinceni, în etapa a XXII-a a Ligii I, ultima din 2019. Oaspeţii au jucat în inferioritate din minutul 36, după eliminarea lui Răuţă. Matei, Alibec şi Begue au reuşit una dintre cele mai spectaculoase faze din acest sezon, la golul al doilea.

Au marcat: Răuţă '5 (a), Begue '27, Alibec '71 / David Bruno '77 (a).

În urma acestui rezultat, Astra Giurgiu a trecut provizoriu pe locul I, cu 43 de puncte. CFR Cluj are 41 de puncte şi ocupă locul 2, urmată de CSU Craiova, cu 37 de puncte, şi FCSB, 36 de puncte. Aceste trei echipe nu au jucat în etapa 22. În plus, FCSB mai are o restanţă cu FC Voluntari, care va avea loc anul viitor.

Academica Clinceni rămâne pe locul 12, de baraj, cu 20 de puncte, la egalitate cu FC Hermannstadt, de pe locul 13, retrogradabil, care nu a evoluat în această etapă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.