Alexandru Ciocan, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, a declarat pentru agenţia News.ro că, în anul 2023, forul pe care îl conduce îşi doreşte să facă o repetiţie generală, la Cheile Grădiştei, pentru Europenele de mountain bike de peste doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În anul 2024, România va organiza Campionatul European de Mountain Bike, la Cheile Grădiştei. În ce stadiu sunt discuţiile cu Uniunea Europeană de ciclism?

Trebuie să ne întâlnim cu ei să semnăm protocolul. Doar de ei a depins să vină în ţară şi să facem asta, însă din diverse motive încă nu au sosit. Dar este un gentleman agreement, am căzut la o înţelegere, deci deja lucrurile sunt pe un făgaş bun”, a declarat Ciocan.

La anul, Federaţia Română de Ciclism doreşte să organizeze un concurs de mountain bike în acelaşi loc unde se va desfăşura Campionatul European. Federaţia şi Alexandru Ciocan au iniţiat discuţiile preliminare:

Noi dorim să organizăm pe acelaşi traseu sau în mare parte pe acelaşi traseu, la Cheile Grădiştei, un fel de Campionat Balcanic. Haideţi să-i zicem totuşi o competiţie internaţională de un nivel mai mic, pentru că vor participa şi ciclişti din alte ţări, nu doar din zona balcanică. La finalul lunii ianuarie 2023 o să avem o conferinţă în Cipru, cu toate ţările balcanice, inclusiv cu Uniunea Europeană de Ciclism şi atunci se vor lămuri mai multe amănunte. Teoretic, această competiţie se va desfăşura undeva prin vara anului viitor, iulie sau august”, a explicat preşedintele F.R. Ciclism.

Alexandru Ciocan nu a uitat să vorbească despre anul care tocmai se încheie:

Am avut un an bun din punct de vedere sportiv. Am avut sportivi care au performat şi pe plan internaţional, ciclişti precum Vlad Dascălu, Eduard Gosu, Daniel Crista sau Ede Molnar. Şi, să nu uităm că anul acesta a fost înfiinţată şi o echipă continentală de ciclism, sută la sută românească, alcătuită din cicliştii de la lotul naţional de tineret. Este vorba de MenToRise Elite Team, de la Câmpina”, a spus Ciocan.

Alexandru Ciocan speră ca anul viitor să fie unul bun pentru toată lumea:

„Sunt convins că anul 2023 va fi unul bun pentru toţi românii şi pentru ciclism în special. La mulţi ani şi să ne vedem cu bine în 2023”, a încheiat el

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.