Autorităţile sud-coreene i-au ridicat interdicţia de a părăsi ţara asiatică înotătorului Tamas Kenderesi din Ungaria, medaliat cu bronz la JO de la Rio, în proba de 200 de metri fluture.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kenderesi, 22 de ani, este cercetat pentru hărţuire sexuală. Incidentul ar fi avut loc într-un club de noapte din Gwangju şi înotătorul a fost reţinut la primele ore ale dimineţii, duminică.

El a fost acuzat de a fi comis un act indecent prin constrângere, a declarat pentru AFP o reprezentantă a ministerului public.

Kenderesi a recunoscut că a atins din greşeală o tânără în timp ce dansa într-un club de noapte din Gwangju, în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar a respins toate acuzaţiile de hărţuire sexuală.

Potrivit autorităţilor sud-coreene, sportivul a plătit suma de 2.300 de euro pentru a acoperi o eventuală amendă. Înfracţiunea pentru care este cercetat Kenderesi presupune în legislaţia din Coreea de Sud o procedură administrativă, astfel că înotătorul nu trebuie să compară în faţa unui tribunal.

Iniţial, lui Kenderesi i s-a interzis să părăsească ţara asiatică, măsură ridicată ulterior. Reprezentanta ministerului public nu a putut confirmat dacă sportivul a plecat din Coreea de Sud.

Tamas Kenderesi a participat la Campionatele Mondiale de nataţie de la Gwangju (330 de kilometri sud de Seul), ocupând, în urmă cu o săptămână, locul 8, ultimul, în finala probei de 200 metru fluture.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.