Înotătoarea lituaniană Ruta Meilutyte, care se numără printre favoritele de la JO Paris 2024, a fost operată la picior şi se preconizează că îşi va relua antrenamentele la începutul lunii aprilie, a anunţat federaţia de înot a ţării sale, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meilutyte este deţinătoarea recordului mondial şi campioana mondială en-titre la 50 de metri bras, probă care nu se desfăşoară la Jocurile Olimpice, şi a câştigat aurul la 100 de metri la Londra 2012, pe când avea 15 ani.

Ea a câştigat titlul de campioană mondială la 100 m în 2023, dar nu a reuşit să ajungă în semifinale la Campionatele Mondiale de luna trecută de la Doha.

Federaţia a precizat că Meilutyte a fost operată la Kaunas după ce s-a întors din Qatar.

"Pe Ruta o doare piciorul de câteva luni în timpul eforturilor fizice intense. După efectuarea testelor, am constatat o leziune la primul os metatarsian al piciorului stâng", a declarat chirurgul ortoped Gintautas Pocius, citat în comunicat. "Deoarece operaţia este o artroscopie minim invazivă, ne aşteptăm la un proces de recuperare rapid".

Federaţia a precizat că Meilutyte va trebui să poarte o orteză timp de trei săptămâni.

"Procedura nu va perturba planul normal de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris. În orice caz, este planificată o pauză de două-trei săptămâni după mondialele de la Doha", a adăugat federaţia.

Jocurile Olimpice de la Paris vor debuta la 26 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.