Patrick Ekeng avea cordul mărit şi anomalii coronariene, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Medicină Legală, care a precizat că pentru finalizarea autopsiei sunt necesare rezultatele investigaţiilor toxicologice, care vor fi gata în aproximativ două săptămâni, dar şi a celor histologice şi imunohistologice, finalizate în aproximativ 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În legatură cu decesul sportivului Ekeng Patrick , Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) 'Mina Minovici' vă informează că în urma disecţiei cordului efectuată la 10.05.2016 s-au constatat următoarele aspecte patologice: cardiomegalie (greutate cord = 570 grame, dimensiuni: 14/11,5/7 cm) determinate predominant de hipertrofia ventricului stâng şi a septului interventricular (grosime maximă 2,4 cm)”, se arată într-un comunicat semnat de  doctor Dumitriu Ştefan, şef Laborator Prosectura.

De asemenea, la analiza cordului au fost constatate anomalii coronariene multiple: “bridge-ing întins la nivelul arterei coronare stângi (ramul descendent anterior) şi la nivelul arterei coronarei drepte; hipoplazia ramului circumflex al coronarei stângi; sechele de endocardită a valvei mitrale cu modificarea evidentă (retracţii şi induraţii) a  cuspidei posterioare”.

INML a precizat că pentru finalizarea autopsiei lui Patrick Ekeng sunt necesare rezultatele investigatiilor toxicologice, care vor fi gata în aproximativ două săptămâni şi a celor histologice şi imunohistologice, finalizate în aproximativ 30 de zile.

La expertiza cordului au fost prezenţi, ca şi la necropsie, ofiţeri de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei care lucrează în anchetă, dar şi un medic din Camerun. la solicitarea familiei lui Ekeng.

Medicii legişti care au efectuat, luni, necropsia lui Patrick Ekeng au constatat că acesta avea cordul mărit, dar nu au găsit leziuni care să conducă la stabilirea unei cauze preliminare a decesului, astfel că s-a dispus efectuarea unei evaluări amănunţite a cordului.

Soţia lui Patrick Ekeng a fost miercuri la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei pentru a duce mai multe documente în ancheta privind decesul fotbalistului dinamovist, unele dintre acestea fiind acte din care rezultă starea de sănătate în care se afla sportivul înainte să intre pe teren.

Soţia lui Ekeng a fost chemată pentru a da detalii despre starea de sănătate a camerunezului, dar şi pentru a se stabili istoricul medical al fotbalistului, au declarat pentru News.ro surse din rândul anchetatorilor.

După ce a fost la Poliţia Capitalei, soţia lui Ekeng a mers la Institutului Naţional de Medicină Legală, pentru eliberarea actelor necesare preluării trupului neînsufleţit al fotbalistului, care nu au putut fi încheiat până acum întrucât nu au fost duse documentele necesare.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă, în cazul decesului lui Patrick Ekeng.

În cadrul anchetei au fost ridicate mai multe documente, ambulanţa cu care a fost transportat jucătorul dinamovist a fost sigilată, alte două ambulanţe aflate la stadion au fost examinate criminalistic, iar înregistrările video care surprind momentul prăbuşirii jucătorului pe teren şi acordarea primului ajutor medical vor fi analizate.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri  al Poliţiei Capitalei au ridicat documentele medicale întocmite la Spitalul Floreasca, precum şi unele documente legate de organizarea meciului care a avut loc vineri seară, pe stadionul echipei Dinamo. Totodată, au fost solicitate documente relevante în cauză de la factorii implicaţi în desfăşurarea meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul.

Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, şi personalul medical de pe Ambulanţa Puls cu care a fost transportat la spital fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng au fost audiaţi la Poliţia Capitalei.

Procurorii aşteptă raportul preliminar în cazul autopsiei lui Patrick Ekeng, precum şi analizele anatomo-patologice pentru a se lămuri dacă decesul a fost cauzat de afecţiuni interne sau de factori externi.

”Mari speranţe nu avem la acest moment, pentru că cel puţin la această etapă a autopsiei rezultatele durează. Acum, practic, s-au făcut prelevări din organe, analiză internă şi alte chestiuni medico-legale, pentru a se vedea dacă decesul a ţinut de factori interni ce pot însemna malformaţii congenitale sau dacă sunt elementele unei acţiuni sau ale unor factori externi”, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate,”moartea a fost non-violentă, dar suspectă, astfel că trebuie verificat amănunţit cadrul medical". 

Anchetatorii urmează să stabilească dacă echipajul de la Ambulanţa Puls a intervenit cu întârziere, dacă maşina era echipată cu toată aparatura necesară pentru resuscitare şi intervenţie în cazuri de urgenţă şi dacă personalul medical era pregătit pentru astfel de situaţii. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.