Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a reacţionat cu un mesaj postat în social media după violenţele care au dus la amânarea meciului Olympique Marseille – Olympique Lyon, el menţionând că violenţa nu are ce căuta în fotbal şi cerând autorităţilor să ia măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu este absolut niciun loc pentru violenţă în fotbal, pe teren sau în afara lui. Evenimente precum cele care au avut loc la Marsilia înainte de meciul din Ligue 1 dintre Olympique de Marseille şi Olympique Lyon nu îşi au locul în sportul nostru sau în societatea noastră şi fac apel la autorităţile competente să se asigure că se iau măsurile adecvate. Fără excepţie, în fotbal, toţi jucătorii, antrenorii şi suporterii trebuie să fie în siguranţă pentru a se bucura de sportul nostru”, a notat Infantino pe Instagram.

Meciul dintre echipele Olympique Marseille şi Olympique Lyon, care urma să se disputa duminică seara, a fost amânat.

Liga Profesionistă Franceză a luat această decizie după incidentele petrecute cu aproape o oră înainte de începutul meciului de pe Stade Velodrome. Atunci, autocarul cu care jucătorii formaţiei lyoneze veneau la stadion a fost atacat cu pietre şi mai multe geamuri au fost sparte. Antrenorul italian al celor de la Lyon, Fabio Grosso, a coborât din autocar, la stadion, cu faţa sângerândă, iar secundul său, Raffaele Longo, a fost lovit la un ochi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.