Sportiva indiană Vinesh Phogat, multiplă medaliată la lupte libere, a declarat sâmbătă că nu înţelege tăcerea primului ministru indian Narendra Modi în cazul acuzaţiilor de hărţuire sexuală aduse preşedintelui Federaţiei de Lupte din India.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vinesh Phogat, sportiva indiană participantă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice în concursurile feminine de lupte libere, în 2016 şi 2020, l-a acuzat recent pe preşedintele Federaţiei de Lupte din India (WFI), Brij Bhushan Sharan Singh (66 de ani) că a abuzat-o sexual.

Phogat este una din cele şapte sportive care l-au acuzat pe Singh de hărţuire sexuală. Singh a respins însă acuzaţiile, negând că ar fi ameninţat sportivele dacă acestea refuzau să se întâlnească cu el.

Phogat a criticat sâmbătă ritmul în care poliţia susţine ancheta şi spune că s-a simţit rănită de tăcerea prim ministrului Narendra Modi pe această temă. Brij Bhushan Sharan Singh este parlamentar şi face parte din partidul de guvernământ al lui Modi.

Vinesh Phogat (28 de ani) susţine că, în timpul cantonelor şi turneelor, Singh ar folosi „toate modurile posibile pentru a-i încerca să rămână singur cu tinerele sportive şi de a le atinge în mod repetat”. Ea a spus că sportivele care l-au acuzat pe Singh s-au plâns şi ministrului sportului, Anurag Thakur, dar că acesta „nu era interesat să-mi asculte problemele... era ocupat să se uite la telefon atunci când vorbeam cu el”.

Din această cauză, sportivii din lotul de lupte libere al Indiei au  protestat pe 23 aprilie, ieşind în stradă, dar câţiva dintre ei au fost reţinuţi pentru scurt timp, iar locul protestului a fost curăţat cu forţa pe 28 mai, atunci când poliţia a acţionat cu brutalitate.

Comitetul Internaţional Olimpic a condamnat reţinerea de către poliţie a luptătorilor din lotul naţional şi a criticat lipsa rezultatelor în anchetă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.