Justiţia germană a condamnat vineri la doi ani de închisoare un adolescent marocan, fost component al echipei de juniori franceze FC Metz, pentru că i-a aplicat o lovitură fatală unui tânăr fotbalist berlinez, în timpul unui turneu de fotbal desfăşurat la Frankfurt, în anul 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul marocan de 17 ani - care avea 16 ani la momentul evenimentelor din 28 mai anul trecut - a petrecut nouă luni în arest preventiv, într-o unitate pentru minori din Germania. Procuratura a cerut o pedeapsă cu închisoare de doi ani şi trei luni. Din cauza vârstei fragede a acuzatului, procesul s-a desfăşurat cu uşile închise. „Acum este liber şi poate merge în orice ţară doreşte. Dar trebuie să informeze lunar tribunalul de la Frankfurt despre ceea ce face”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al tribunalului, Daniel Trosch.

„El a recunoscut faptele şi a spus că le regretă”, a adăugat el.

În luna mai a anului 2023, la Frankfurt s-a disputat un turneu de juniori cu participarea a 16 echipe din mai multe ţări europene. După meciul dintre FC Metz şi JFC Berlin, o ceartă între mai mulţi jucători a avut loc pe terenul de fotbal. Tânărul acuzat a lovit un jucător de 15 ani de la formaţia berlineză, pe nume Paul, care a murit câteva zile mai târziu din cauza „leziunilor grave ale creierului”, potrivit raportului medico-legal.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.