Internaţionalul suedez de origine macedoneană Dejan Kulusevski, 21 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus cu puţin timp înainte de startul Euro-2020, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, atacantul formaţiei Juventus nu va fi, luni, pe teren împotriva Spaniei, la debutul Suediei la turneul final, la fel ca spaniolul Sergio Busquets, care a trecut prin aceeaşi situaţie în urmă cu doar 48 de ore.

"Nu vom chema un alt jucător, deoarece sperăm că Dejan se poate alătura echipei după meciul împotriva Spaniei", a declarat selecţionerul suedez Jan Olof "Janne" Andersson.

Marţi dimineaţă, fotbalistul a informat serviciile medicale ale federaţiei suedeze că are simptome de răceală, fiind supus imediat unui test, care a ieşit pozitiv.

Anders Valentin, medicul echipei naţionale, a făcut apel la calm, susţinând că nu există pericolul unui focar: "Nu există niciun motiv pentru a avea un focar, este un caz care a fost controlat de la început, ţinând jucătorul izolat"

Cu toate acestea, pericolul existenţei altor cazuri de infectare în rândul lotului suedez rămâne, situaţia fiind asemănătoare cu cea din echipa Spaniei, după testul pozitiv al lui Busquets. Însă selecţionerul Luis Enrique a convocat alţi jucători, care se vor pregăti într-o bulă separată, fiind pregătiţi în orice moment să-i înlocuiască pe eventualii infectaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.