Ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a anunţat, vineri, că în Franţa vor putea fi organizate zone speciale dedicate suporterilor care doresc să urmărească partidele disputate de echipa naţională la turneul final al Campionatului European (11 iunie-11iulie), informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste spaţii urbane, unde sunt instalate ecrane de mari dimensiuni, au fost luate cu asalt de fani în 2018, în cadrul ultimei ediţii a Cupei Mondiale. Mărăcineanu a precizat că, la începutul săptămânii viitoare, va fi publicat un text în care vor fi prezentate toate detaliile acestor "fan-zones", cu o capacitate de până la 5.000 de persoane.

Miercurea viitoare, Franţa va intra în faza a doua a planului de relaxare. Gradul de ocupare cu public a stadioanelor şi sălilor ar trebui să fie mărit comparativ cu cel din prima fază (800 în interior, 1000 în aer liber, în prezent). De la acea dată, toţi francezii ar trebui să poată practica din nou activitatea fizică în interior. Aceasta înseamnă că sălile de sport, închise din octombrie 2020, îşi vor putea redeschide porţile şi vor primi clienţi până la 50 la sută din capacitatea lor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Al treilea şi ultimul pas, cel din 30 iunie, ar trebui să reprezinte revenirea la normal, când se va renunţa la cotele de ocupare, iar orice activitate va fi practicabilă, fie în interior, fie în aer liber, singur sau în grup.

În Franţa, din 19 mai, este interzisă circulaţia persoanelor după ora locală 21.00, după ce anterior termenul limită era 19.00. În cadrul măsurilor de relaxare, din 9 iunie se va putea circula până la ora 23.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.