Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a făcut apel la suspendarea de peste trei ani dictată de ITF după incidentele din luna aprilie, de la Mamaia, unde a avut loc întâlnirea cu Marea Britanie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O instanţă independentă va analiza apelul fostului tenismen.

La 21 iulie, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) l-a suspendat pe Ilie Năstase până la 31 decembrie 2020 şi amendat cu 10.000 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, din luna aprilie.

Lui Năstase îi este interzis să aibă o calitate oficială la competiţiile ITF, în perioada 23 aprilie 2017  - 31 decembrie 2020.

În plus, Ilie Năstase nu va avea acces şi nu va primi acreditare la competiţiile ITF pe echipe până la 31 decembrie 2018. Năstase va putea avea însă acces la turneele de Grand Slam, deoarece acestea nu sunt sub jurisdicţia ITF.

Ilie Năstase a fost găsit vinovat de încălcarea mai multor articole din regulamentul Fed Cup în luna aprilie. "Mai exact: Domnul Năstase a făcut un comentariu extrem de inadecvat şi care poate fi interpretat ca rasist cu privire la copilul nenăscut al Serenei Williams. Domnul Năstase i-a făcut avansuri de natură sexuală căpitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong. Domnul Năstase a făcut comentarii abuzive şi ameninţătoare către un membru acreditat al mass-media. Domnul Năstase a avut comentarii abuzive şi ameninţătoare către oficialii meciului şi membrii echipei Marii Britanii, a refuzat să părăsească terenul şi a perturbat în mod deliberat echipa adversă", a precizat ITF, adăugând că Năstase a intrat fără permisiune în vestiarul echipei Marii Britanii.

În luna aprilie, ITF l-a suspendat provizoriu pe Ilie Năstase ca urmare a comportamentului pe care acesta l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.