Căpitanul echipei Celta Vigo, Iago Aspas, riscă cel puţin patru etape de suspendare după ce a spus despre arbitrului meciului cu Real Madrid, Pablo Gonzalez Fuertes, că mai avea puţin şi mai dicta şi executa chiar el un penalti pentru madrileni, informează mundodeportivo.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Tehnic al Arbitrilor din Spania şi Departamentul de Integritate al federaţiei (RFEF) au decis, conform sursei citate, să sesizeze Comisia de Competiţii, care îl va judeca pe atacantul Celtei Vigo, pentru încălcarea articolului 100 bis din Codul Disciplinar, privind declaraţiile prin orice mijloace despre arbitri sau oficiali ai RFEF şi LaLiga.

Pedepsele pentru aceste încălcări ale regulamentului sunt, în cazul fotbaliştilor, de patru până la douăsprezece jocuri de suspendare şi amendă între 601 şi 3.000 de euro.

Publicaţia citată notează că Aspas, 34 de ani, ar putea scăpa de suspendare la Tribunalul Administrativ al Sportului (TAD), care în cazuri similare a casat sancţiunile, considerându-le în limita libertăţii de exprimare dacă nu depăşesc un anumit limbaj.

Scandalul a plecat de la cele trei penalturi dictate în favoarea echipei Real Madrid la meciul de la Vigo, disputat, sâmbătă, şi câştigat de liderul din LaLiga cu 2-1, în etapa a XXX-a a campionatului spaniol.

Benzema a transformat două, unul la 0-0 şi al doilea la 1-1, şi l-a ratat pe al treilea, tot la 1-1. Iago Aspas a declarat că se aştepta, dacă Benzema ar fi ratat şi a doua oară, ca arbitrul să dicteze un al patrulea penalti, pe care să-l execute el însuşi, ca să se asigure că va câştiga cine trebuie.

"Penalti, penalti", scandau ironic fanii gazdelor de pe Balaidos ori de câte ori jucătorii Realului intrau în careul Celtei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.