Sud-coreeanul Hyeon Chung, locul 54 ATP, a câştigat, sâmbătă, prima ediţie a turneului Next Gen ATP Finals, o competiţie ATP rezervată celor mai buni opt jucători sub 21 de ani din circuitul profesionist, în care au fost experimentate mai multe schimbări ale regulamentului jocului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hyeon Chung, cap de serie numărul 6, l-a învins în finală pe rusul Andrei Rublev, locul 37 ATP şi cap de serie numărul 1, cu scorul de 3-4 (5), 4-3 (2), 4-2, 4-2.

Chung este primul sud-coreean care câştigă un turneu ATP, din 2003, când Lee Hyung-Taik s-a impus la Sydney.

La acest turneu, desfăşurat la Milano, nu s-au acordat puncte ATP, ci numai premii în bani, în valoare totală de 1,275 de milioane de dolari. Câştigătorul a primit 390.000 de dolari.

Printre modificările regulamentului testate la Milano s-au numărat seturile până la 4, cu tie-break la 3-3, neutilizarea arbitrilor de linie, ci a hawk-eye-ului, jocul fără neţ şi fără avantaj, la 40-40.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.