După ce a lăsat să se înţeleagă în mesajul avut după meciul de dublu din întâlnirea România - Peru că va continua să joace în Cupa Davis, Horia Tecău a confirmat aceste lucru, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă va juca la următoarea întâlnire, Tecău a răspuns: "Da, când am luat decizia de a mă retrage din circuit am menţionat lucrul acesta. Cupa Davis înseamă mult pentru mine şi experienţa acumulată a contat mult pentru mine, pentru evoluţia mea ca jucător, deci ştiu cât de mult înseamnă, sunt ataşat de această competiţie şi am precizat că în această campanie pe care am pornit-o de acum câţiva să ajungem din nou la un baraj pentru Grupa Mondială, să luptăm acolo... Am spus că dacă vom câştiga acest meci cu Peru şi avem acea oportunitate vreau să fiu alături de echipă şi mă bucur că am reuşit să câştigăm acest meci şi să-mi mai ofer încă un meci, o şansă de a juca pentru România, în echipa naţională. Ne bazăm pe punctul de la dublu şi pe jocul puternic al lui Marius, care poate câştiga împotriva oricui când este în formă. În ultima perioadă s-a făcut o rotaţie pentru un număr doi care să puncteze cu jucători clasaţi în prima sută sau aproape de prima sută, pentru că acela este nivelul adversarilor pe care îi vom avea la următoarele meciuri. (n.r. - despre pregătirea lui în perioada următoare) Va fi o etapă nouă pentru mine, după acest meci va urma o pauză, recuperare, a fost un sezon lung, o săptămână internsă la Turneul Campionilor, recent, dar imediat după această pauză voi face un plan cu echipea mea să vedem cum vom gestiona aceste câteva luni, să fiu în cea mai bună formă la următorul meci. Dar cu siguranţă va urma o pauză de recuperare şi de tratare a accidentărilor pe cate le am", a declarat Tecău.

România s-a calificat la barajul de accedere la Davis Cup Finals 2022, după ce a învins, sâmbătă şi duminică, la Cluj-Napoca, scor 3-0, reprezentativa statului Peru.

Duminică, în meciul de dublu, perechea Horia Tecău/Marius Copil a învins, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, cuplul Sergio Galdos/ Arklon Huertas del Pino.

La meciul de duminică, de la Cluj-Napoca, disputat cu spectatori, au asistat şi jucătoarele de tenis Simona Halep şi Ana Bogdan.

În prima zi a întâlnirii, sâmbătă, când meciurile s-au disputat fără spectatori, Nicolae Frunză l-a întrecut pe Nicolas Alvarez, scor 6-2, 6-4, iar Marius Copil l-a învins pe Conner Huertas del Pino 7-5, 6-2.

Cele două echipe vor stabili dacă se vor mai juca ultimele partide de simplu, care nu mai contează în stabilirea învingătoarei.

Calificările pentru turneul final al Cupei Davis vor vea loc în 2022, adversara României urmând a fis stabilită după o tragere la sorţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.