Ovidiu Haţegan a fost jignit şi făcut "ţigan român" de Lisa Evans, soţia mijlocaşul nord-irlandez Corry Evans, după ce arbitrul a acordat un penalti împotriva gazdelor la meciul Irlanda de Nord - Eleveţia, din manşa I a barajului pentru Cupa Mondială din 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ţigan român curvă! Şi când te gândeşti că probabil Irlanda de Nord i-a găzduit una dintre rudele împuţite. Curvă nerecunoscătoare", a scris Lisa pe Twitter, potrivit mirror.co.uk.

Postearea şi contul au fost şterse ulterior.

 

La Belfast, Irlanda de Nord a pierdut meciul cu Elveţia, scor 0-1, în urma unui penalti transformat de Ricardo Rodriguez, în minutul 58. Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi de al patrulea oficial Istvan Kovacs.

Haţegan a dictat penalti la un presupus henţ comis de Corry Evans, însă reluările arată că jucătorul nord-irlandez a avut mâna lipită de corp, când s-a ferit de o minge şutată de oaspeţi, care l-a atins.

Selecţionerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, l-a criticat pe arbitrul Ovidiu Haţegan pentru prestaţia de la meciul cu Elveţia, scor 0-1, din barajul de calificare la CM-2018.

"Cum a putut arbitrul să acorde acel penalti? Corry Evans s-a întors şi balonul l-a lovit în spate. Toată lumea a crezut că arbitrul a fluierat un ofsaid, am fost şocaţi să vedem că a dat penalti. Şi cum să dai şi cartonaş galben? Reacţia noastră a fost bună după, am avut câteva acţiuni. Încă suntem în cursă, nu a fost decât 0-1. Jucătorii încă cred. Trebuie să găsim un mijloc de a marca, energia este bună în vestiar şi trebuie să profităm de ea duminică", a declarat O'Neill.

De cealaltă parte, atacantul elveţian Xherdan Shaqiri a afirmat că nu a văzut dacă a fost penalti sau nu, dar importantă este decizia arbitrului.

"Nu am văzut dacă a fost penalti. Nu ştiu dacă a atins balonul cu mâna. Dar arbitrul a dat penalti. Oricum noi am controlat meciul timp de 90 de minute şi ne-am creat multe ocazii. Am jucat mai bine şi am meritat să câştigăm. Abia aştept returul de la Basel şi calificarea la CM", a spus Shaqiri.

Fostul fundaş nord-irlandez John O'Neill a declarat că Haţegan este cel mai slab arbitru pe care l-a văzut în ultima vreme: "A fost o decizie gravă. Cel mult mingea l-a lovit pe Evans sus în umăr. Niciun jucător nu a crezut că a fost penalti. Arbitrul a fost îngrozitor tot meciul. Este cel mai slab arbitru pe care l-am văzut în ultima vreme. A stricat seara", a spus O'Neill la BBC.

Returul are loc duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.