Căpitanul naţionalei de handbal feminin şi jucătoare la CSM Bucureşti, Cristina Neagu, împlineşte, joi, 33 de ani. Parcurge un nou sezon la echipa de club cu care speră să ajungă în faza finală a Ligii Campionilor, iar la naţională va reveni în 2022, după ce a decis să facă o pauză în urma ratării calificării la JO de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristina Neagu împlineşte 33 de ani, iar 21 din ei i-a dedicat handbalului. Câştigătoare a numeroase trofee interne în ţară, unde a activat la Rulmentul Braşov, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi în prezent la CSM Bucureşti, iar în străinătate la Buducnost Podgorica, Neagu rămâne încă singura jucătoare din lume care a primit de patru ori titlul de cea mai bună handbalistă, din partea IHF, în anii 2010, 2015, 2016 şi 2018.

Cu Buducnost a atins cea mai mare performanţă la nivel de club, în 2015, când a câştigat Liga Campionilor. A mai jucat finala de două ori, plus alte trei medalii de bronz cu Oltchim şi CSM Bucureşti, iar la nivel individual a fost top scorer al competiţiei în 2015 şi 2018, iar în All Star Team a fost aleasă de şase ori în carieră drept cel mai bun inter stânga.

La nivel de echipe naţionale a adunat cinci medalii, însă niciuna de aur, aşa cum îşi doreşte şi în prezent: bronz la Mondiale şi Europene (senioare), una de argint şi două de bronz (junioare şi tineret).

Ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la golaveraj, în urma turneului preolimpic din Muntenegru, a reprezentat o mare dezamăgire pentru Cristina Neagu, care a decis să ia o ”pauză” de la reprezentativă în 2021, astfel că nu va fi prezentă la Campionatul Mondial din acest an. Neagu a precizat că va reveni la lot în 2022.

În pofida nenumăratelor probleme serioase de sănătate, peste care a trecut cu multă ambiţie, obiectivele sale rămân aceleaşi şi când împlineşte 33 de ani, aşa cum declară de mulţi ani: câştigarea trofeelor interne, a Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti, dar mai ales a unei medalii de aur cu reprezentativa. Şansa la cea olimpică la Tokyo s-a dus, la fel şi la una mondială, pentru că în acest caz ea nu va fi în lot la ediţia din 2021, aşa că îi rămâne să păstreze speranţa la podium pentru anii următori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.