Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Podgorica, reprezentativa Muntenegrului, scor 28-25 (15-15), în grupa 3 a turneului preolimpic, însă a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la golaveraj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din minutul 41, România a jucat fără titulara Crina Pintea, eliminată cu cartonaş roşu pentru un fault la Grbici. Patru aruncări de la 7 metri a ratat România în acest meci (trei Neagu şi una Buceschi). Cristina Neagu a fost din nou principala marcatoare, cu 12 reuşite, 23 în total în cele două partide.

Tricolorele au înregistrat doar un eşec la turneul de la Podgorica, 24-29 cu Norvegia, şi a învins Muntenegu, dar ratează Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde vor ajunge adversarele lor din această grupă. Muntenegru a învins Norvegia, cu 28-23, astfel că are 2 puncte, Norvegia 2, iar România 2. Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri cu Muntenegru.

Grupele 1 şi 2 au următoarea componenţă: grupa 1 (în Spania) - Spania, Suedia, Argentina, Senegal; grupa 2 (Ungaria): Rusia, Serbia, Kazakhstan, Ungaria.

Duminică sunt programate ultimele partide şi în aceste grupe, adică între Serbia - Kazkhstan, Argentina - Spania şi Ungaria - Rusia.

Primele două clasate în fiecare din cele trei grupe se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.

Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016, iar acum a ratat şansa de a participa la ultima Olimpiadă din carieră, potrivit propriei declaraţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.